Largo ondersteunt opening Oosterscheldekreeftseizoen

Largo ondersteunt opening Oosterscheldekreeftseizoen

Combineer een luxe verblijf met exquise Zeeuwse smaken

Als aanbieder van hoogwaardige en exclusieve vakantieaccommodaties werkt LARGO graag samen met kleinschalige, lokale aanbieders. Omdat LARGO met diverse accommodaties en resorts goed vertegenwoordigd is op de Zeeuwse eilanden, ondersteunt LARGO dit jaar ruimhartig de opening van het nieuwe Oosterscheldekreeftseizoen. In de directe omgeving rond de Zeeuwse LARGO resorts zijn maar liefst zestien toprestaurants gevestigd die dit voorjaar verse Oosterscheldekreeft op het menu hebben staan. Vanuit de resorts promoot LARGO deze restaurants en adviseert het haar gasten deze delicate, lokaal gevangen kreeft te gaan proeven in de betreffende restaurants. In een aantal geselecteerde resorts, waaronder LARGO Noordzee Resort Vlissingen, kunnen gasten de onlangs gepresenteerde digitale host Suitepad gebruiken om direct hun reservering te maken bij de deelnemende restaurants. En vanuit de nieuwe duinlodges en urban villa’s aan de voet van de duinen liggen, sommige van deze restaurants op kleine afstand van de accommodaties. Zo maakt LARGO het de gasten nog makkelijker om lokale culinaire producten te proeven en zet LARGO weer een stap in het verder ontzorgen van haar gasten.

Oosterscheldekreeft: een Zeeuwse delicatesse

De Oosterscheldekreeft is een bijzonder en uniek ‘product’ uit de Oosterschelde. Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat de DNA-structuur van Oosterscheldekreeft anders is dan die van kreeften elders uit de wereld. Dit betekent dat Oosterscheldekreeft een fijnere en zachtere smaak heeft. Bovendien staat de versheid van de Oosterscheldekreeft (rechtstreeks uit de Oosterschelde naar de restaurants) garant voor een hoogwaardig kwalitatief product, dat door de duurzame visserijmethode ook nog eens met oog voor het milieu en behoud van de soort gevangen is. Tanya Joustra, General Brand Manager LARGO, is blij dat de Oosterscheldekreeft weer op de menukaarten komt: “Wij willen onze gasten altijd het allerbeste bieden. De verfijnde en verrukkelijke Oosterscheldekreeft is zo’n topproduct waar onze gasten wat ons betreft nooit genoeg van kunnen krijgen. Bovendien vinden wij het belangrijk om lokale producten en lokale ondernemers rond onze resorts een prominente plek te geven in ons aanbod aan onze gasten. Daarom is deze feestelijke opening van het Oosterscheldekreeftseizoen en de samenwerking met de zestien prachtige Zeeuwse restaurants een heel mooi initiatief dat wij van harte ondersteunen.”

 

De Kring van de Oosterscheldekreeft

De deelnemende restaurants noemen zich de Kring van de Oosterscheldekreeft. De Kring bestaat inmiddels uit 16 leden, verspreid door heel Zeeland. De restaurateurs spannen zich in voor een duurzame visserij en presenteren meerdere keren per jaar hun nieuwe kookcreaties aan elkaar. Gasten kunnen ieder jaar kiezen uit zorgvuldig samengestelde en unieke Oosterscheldekreeftenmenu's voor € 64,50 per persoon. Meer info over de Oosterscheldekreeft en de deelnemende restaurants is te vinden op www.oosterscheldekreeft.nl.

Story image